Klimatsekretariatet logotyp

Om oss

Klimatsekretariatet är ett socialt företag. Det betyder att vi har samhällsnytta som verksamhetsmål och att eventuell ekonomisk vinst återinvesteras i verksamheten. Det betyder också att vi är en bra partner till landets kommuner och regioner liksom till akademi och föreningsliv.

Via forskningssamverkan, digitalisering och innovation bidrar Klimatsekretariatet till att det unga konceptet med lokala koldioxidbudgetar mognar och blir tillämpbart - inte bara som viktig forskning, utan som ett koncept som går att arbeta med i den praktiska klimatomställningen. Vi erbjuder också journalister, miljöorganisationer, föreningsliv och offentlig sektor expertis om konceptet. Ytterligare ett verksamhetsområde är utbildnings- och fortbildningsarbete. Vi är icke vinstdrivande, oberoende och arbetar ofta i bred samverkan i skärningspunkten mellan offentlig sektor, klimatrörelse och akademi.

 • Anders Heggestad

  Anders Heggestad

  anders@klimatsekretariatet.se

  +46 76-580 03 85

  Anders arbetar nära landets kommuner som han hjälper att koldioxidbudgetera. Han skriver också ansökningar till innovations- och forskningsprojekt. Han har sitt hjärta i Orsa Finnmark, där han gärna slår med lie, snickrar och botaniserar.

 • Einar Persson

  Einar Persson

  einar.persson@klimatsekretariatet.se

  Einar är en civilingenjör och lärare som ofta citerar Chaplin - "more than machinery we need humanity". Han är uppvuxen på en udde på landet men bor idag i storstan. På Klimatsekretariatet hjälper han främst till med teknisk utveckling.

 • Emma Wallin Hellsten

  Emma Wallin Hellsten

  emma.wallin@klimatsekretariatet.se

  Emma hjälper kommuner och regioner att utveckla verktyg för att använda sin koldioxidbudget, genom utveckling av interaktivt lärande och bred samverkan. Hon har lämnat storstan för liten gård strax söder om Gränna, men delar sitt hjärta mellan båda.

 • Erik Dickens

  Erik Dickens

  erik.dickens@klimatsekretariatet.se

  Erik arbetar främst med att utveckla digitala tjänster och verktyg som hjälper till att ge insikter om klimatutmaningen. Han utforskar sätt att leva mer hållbart som att bo kollektivt och att odla, och älskar att förgylla livet med dans, teater och musik.

 • Jan Lindblad

  Jan Lindblad

  Jan koordinerar konferensen CO2-budget och är ofta ute och träffar nätverk, företag och föreningar. Han har också ett starkt engagemang i klimatrörelsen – exempelvis Klimatriksdagen, Klimatalliansen och Fridays For Future. Jan cyklar överallt.